Publicaciones (113) Publicaciones en las que ha participado algún/a investigador/a

2024

  1. Las asociaciones de acción social

    Libro blanco de la economía social de Canarias (Universidad de La Laguna), pp. 261-308

2023

  1. Determinants of Water Consumption in Hotels: New Insights Obtained through a Case Study

    Water (Switzerland), Vol. 15, Núm. 17

  2. El agua en La Palma: un recurso estratégico para el desarrollo insular

    La Palma: una isla de oportunidades: repensando el futuro a partir de la crisis volcánica (Fundación FYDE-CajaCanarias), pp. 359-370

  3. Gestión eficiente del agua y turismo: avanzando hacia la sostenibilidad

    Transición hacia un Turismo Sostenible: perspectivas y propuestas para abordar el cambio desde la Agenda 2030 (Fundación FYDE-CajaCanarias), pp. 157-162

  4. La medición del valor social del turismo

    Transición hacia un Turismo Sostenible: perspectivas y propuestas para abordar el cambio desde la Agenda 2030 (Fundación FYDE-CajaCanarias), pp. 227-232

  5. Measuring the social sustainability of hotels: a case study from the Canary Islands

    International Journal of Contemporary Hospitality Management, Vol. 35, Núm. 2, pp. 512-532

2022

  1. Economic Context and Entrepreneurial Intention: Analysis of Individuals' Perceptions in a Spanish University Context

    Entrepreneurship Research Journal

  2. El desarrollo urbano sostenible y los mercados de abastos: el ejemplo de la Cooperativa de servicios Nuestra Señora de África (Tenerife)

    Revista CIRIEC Costa Rica: Revista de Economía Social y Solidaria, Vol. 1, Núm. 1, pp. 93-114

  3. Entrepreneurial intentions in the context of a collectivist economy: a comparison between Cuba and Spain

    International Entrepreneurship and Management Journal, Vol. 18, Núm. 2, pp. 855-873

  4. Evaluating a University Entrepreneurial Programme in a Developing Country: Applying Rasch Measurement Theory to Attitude to Enterprise

    Entrepreneurship Research Journal, Vol. 12, Núm. 2

  5. Food consumption in the Canary Islands: nutritional implications of food imports and local production

    BMC Public Health, Vol. 22, Núm. 1

  6. Improvements in hotel water consumption: case study of a five-star hotel (Canary Islands, Spain)

    Urban Water Journal, Vol. 19, Núm. 1, pp. 32-39

  7. New Models for Collaborative Consumption: The Role of Consumer Attitudes Among Millennials

    SAGE Open, Vol. 12, Núm. 4

  8. Parents' support for children's entrepreneurial behavior: incentivizing the next generation of entrepreneurs

    International Journal of Entrepreneurial Behaviour and Research

  9. Triggering events in the decision to be an entrepreneur: an analysis of their influence on higher education graduates

    Education and Training, Vol. 64, Núm. 7, pp. 942-961

  10. Water Resource Management in Hotels Using a Sustainable Balanced Scorecard

    Sustainability (Switzerland), Vol. 14, Núm. 13

2021

  1. Ciclo económico e intención de emprender en el alumnado universitario

    La transformación digital de la universidad: XI CIDU Congreso Iberoamericano de Docencia Universitaria

  2. Experiencia de aprendizaje basado en problemas en la Universidad de La Laguna: Un ejemplo de intraemprendimiento

    La transformación digital de la universidad: XI CIDU Congreso Iberoamericano de Docencia Universitaria

  3. Medir lo que importa: la contabilidad social y los objetivos de desarrollo sostenible

    Boletín de estudios económicos, Vol. 76, Núm. 232, pp. 69-84

  4. Perfil emprendedor del alumnado universitario. Un análisis del caso español.

    La transformación digital de la universidad: XI CIDU Congreso Iberoamericano de Docencia Universitaria