Arturo
Hardisson de la Torre
Full Professor
María Inmaculada
Frías Tejera
Part Time Assistant Professor
Publications by the researcher in collaboration with María Inmaculada Frías Tejera (27)
2022
-
Toxic and Trace Elements in Seaweeds from a North Atlantic Ocean Region (Tenerife, Canary Islands)
Sustainability (Switzerland), Vol. 14, Núm. 10
2021
-
Trace Elements levels in Rhodophyta algae from Tenerife, Canary Islands (North Atlantic Ocean region)
Proceedings of The 3rd International Electronic Conference on Environmental Research and Public Health —Public Health Issues in the Context of the COVID-19 Pandemic (3ª.2021)
2019
-
Human exposure assessment to macro- and trace elements in the most consumed edible seaweeds in Europe
Environmental Science and Pollution Research, Vol. 26, Núm. 36, pp. 36478-36485
-
Toxic metals (Al, Cd, Pb and Hg) in the most consumed edible seaweeds in Europe
Chemosphere, Vol. 218, pp. 879-884
2018
-
Metal concentrations in wild-harvested phaeophyta seaweed from the atlantic ocean (Canary Islands, Spain)
Journal of Food Protection, Vol. 81, Núm. 7, pp. 1165-1170
2015
-
Cafeína y quinina en bebidas refrescantes; contribución a la ingesta dietética
Nutricion Hospitalaria, Vol. 32, Núm. 6, pp. 2880-2886
2009
-
Toxicología del asbesto
Cuadernos de Medicina Forense, pp. 207-213
2008
-
El impacto ecotoxicológico de las aguas marinas en las costas
Capitán, Núm. 12, pp. 16 - 24
-
Metals in fresh honeys from Tenerife Island, Spain
Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology, Vol. 80, Núm. 1, pp. 30-33
2002
-
Content of sulphite in frozen prawns and shrimps
Food Control, Vol. 13, Núm. 4-5, pp. 275-279
-
Prácticas de toxicología y seguridad alimentaria
Servizo de Publicacións
2001
-
Optimización reológica de una harina utilizando proteasas
Alimentación, equipos y tecnología, Año 20, Núm. 163, pp. 57-62
-
Prácticas de toxicoloxía e seguridade alimentaria
Servizo de Publicacións
1999
-
Concentration levels of sorbic and benzoic acids in soft drinks
Toxicological and Environmental Chemistry, Vol. 68, Núm. 3-4, pp. 363-369
-
Determinación espectrofotométrica de ácidos sórbico y benzoico en bebidas refrescantes
Alimentación, equipos y tecnología, Año 18, Núm. 4, pp. 113-116
-
Toxicología del plomo y su presencia en los alimentos
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 305, pp. 77-86
1998
-
Mercury in algae of the canary islands littoral
Environment International, Vol. 24, Núm. 8, pp. 945-950
1996
-
Aspectos bromatológicos y toxicológicos de los conservantes benzoico y sórbico
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 273, pp. 109-114
-
The evaluation of the content of nitrates and nitrites in food products for infants
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 9, Núm. 1, pp. 13-17
1994
-
Concentrations of metals in vegetable edible oils
Food Chemistry, Vol. 50, Núm. 3, pp. 237-243