
Jacinto Javier Valentín
Darias Martín
Full Professor
Publications (65) Jacinto Javier Valentín Darias Martín publications
2024
-
Volcanic Terroirs: Exploring Minerals in Canary Red Wine
Beverages, Vol. 10, Núm. 4
2021
-
Quantification of phenolics and usability as authenticity markers: The case study of red wines from the Canary Islands
Vitis Products: Composition, Health Benefits and Economic Valorization (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 55-80
2018
-
Characterization of Red Wines from Macaronesia
Grapes and wines: advances in production, processing, analysis and valorization (InTech), pp. 253-274
2017
-
Phenolic compounds in wine: Types, color effects and research
Phenolic Compounds: Types, Effects and Research (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 133-178
2016
-
A comprehensive study of red wine properties according to variety
Food Chemistry, Vol. 196, pp. 1224-1231
-
Influence of copigmentation and phenolic composition on wine color
Journal of Food Science and Technology, Vol. 53, Núm. 6, pp. 2540-2547
-
What Gives a Wine Its Strong Red Color? Main Correlations Affecting Copigmentation
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 64, Núm. 34, pp. 6567-6574
2015
-
Physicochemical characterization of cactus pads from Opuntia dillenii and Opuntia ficus indica
Food Chemistry, Vol. 188, pp. 393-398
2014
-
Copigmentation, colour and antioxidant activity of single‑cultivar red wines
European Food Research and Technology, Vol. 239, Núm. 1, pp. 13-19
2011
-
Influence of diet and rennet on the composition of goats' milk and cheese
Journal of Dairy Research, Vol. 78, Núm. 2, pp. 250-256
-
Influencia del tiempo de maceración en la elaboración de la variedad Listán Prieto
Enoviticultura, Núm. 12, pp. 14-21
2010
-
Aloe vera as a Functional Ingredient in Foods
Critical Reviews in Food Science and Nutrition, Vol. 50, Núm. 4, pp. 305-326
-
Efecto de la cota sobre el potencial enológico de dos varietales tintos
Aportaciones al conocimiento del vino canario (Instituto de Estudios Canarios), pp. 273-288
-
Estudio comparativo de tres variedades de uva blanca cultivadas en el sur de Tenerife
Aportaciones al conocimiento del vino canario (Instituto de Estudios Canarios), pp. 221-254
-
Estudio de los parámetros de maduración en vendimia según las diferentes variedades y zonas de la Denominación de Origen Valle de Guímar
Enoviticultura, Núm. 2, pp. 12-20
-
Influencia de la maceración en la calidad y en el perfil polifenólico de vinos blancos elaborados en la D.O. Valle de Güímar
Aportaciones al conocimiento del vino canario (Instituto de Estudios Canarios), pp. 479-491
-
Los vinos de tea en la Isla de La Palma
Aportaciones al conocimiento del vino canario (Instituto de Estudios Canarios), pp. 529-545
-
Parámetros físico-químicos y de color en vinificaciones especiales en blanco de la isla de Tenerife
Enólogos, Núm. 64, pp. 48-51
-
Parámetros físico-químicos y de color en vinificaciones especiales en blanco de la isla de Tenerife
Enoviticultura, Núm. 3, pp. 24-28
-
Potencial enológico de las variedades tintas Listán negro y Negramolle
Aportaciones al conocimiento del vino canario (Instituto de Estudios Canarios), pp. 189-219