
Domingo José
Ríos Mesa
Profesor Asociado
Publicaciones (49)
2022
2021
-
Development of a quarantine postharvest treatment against guatemalan potato moth (Tecia solanivora povolny)
Agriculture (Switzerland), Vol. 11, Núm. 8
2020
-
The chemical composition of barley grain (Hordeum vulgare L.) landraces from the Canary Islands
Journal of Food Science, Vol. 85, Núm. 6, pp. 1725-1734
-
Estudio comparativo de la acumulación y la composición del aceite de oliva entre Canarias y Andalucía
Vida rural, Núm. 477, pp. 52-56
2019
-
Estudio comparativo de feronomas de agregación del picudo de la platanera (Cosmopolites sordidus)
Agrícola vergel: Fruticultura, horticultura, floricultura, Núm. 422, pp. 237-241
2018
-
Characterization of Red Wines from Macaronesia
Grapes and wines: advances in production, processing, analysis and valorization (InTech), pp. 253-274
-
Genetic diversity and core collection of Malus × domestica in northwestern Spain, Portugal and the Canary Islands by SSRs
Scientia Horticulturae, Vol. 240, pp. 49-56
2017
-
Ex-situ conservation of maize germplasm from different latitudes
Euphytica, Vol. 213, Núm. 6
-
Characterization of a Spanish Brassica oleracea collection by using molecular and biochemical markers
Scientia Horticulturae, Vol. 219, pp. 344-350
2016
-
Patata
Las variedades locales en la mejora genética de las plantas (Servicio Central de Publicaciones = Argitalpen Zerbitzu Nagusia), pp. 359-379
-
Application of multidimensional scaling technique to differentiate sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) cultivars according to their chemical composition
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 46, pp. 43-49
2015
-
New Sources of Resistance to Potato Pathogens in old Varieties of the Canary Islands
Potato Research, Vol. 58, Núm. 2, pp. 135-146
2014
-
Variedades tradicionales de tomates de Canarias
VII Congreso Ibérico de Agroingeniería y Ciencias Hortícolas: innovar y producir para el futuro. Libro de actas
2012
-
Preliminary study of the seedling avocado (Persea Americana Mill.) population of Tenerife
Acta Horticulturae
-
La producción agroalimentaria en Canarias. Estado actual y tendencias para su valorización
La actividad agroalimentaria en Canarias: un enfoque de cadena de suministro (Fundación FYDE-CajaCanarias), pp. 23-46
2011
-
The status of Chestnut cultivation and utilization in the Canary Islands
Advances in Horticultural Science, Vol. 25, Núm. 2, pp. 90-98
-
Genetic relationships among local potato cultivars from Spain using SSR markers
Genetic Resources and Crop Evolution, Vol. 58, Núm. 3, pp. 383-395
2010
-
El chancro bacteriano del tomate en las Islas Canarias
Vida rural, Núm. 303, pp. 10-14
-
Caracterización morfológica preliminar de cultivares locales de calabazas de Canarias
Mol: boletín de la Sociedad de Ciencias de Galicia, Núm. 10, pp. 126-127
-
Adaptabilidad de variedades locales de cebollas de Canarias a dos fechas distintas de plantación
Cuadernos de fitopatología: Revista técnica de fitopatología y entomología, Año 27, Núm. 103, pp. 16-22