Control analítico de aceites vegetales comestibles en CanariasI. Parámetros convencionales

  1. J.T. Falcon Florido 1
  2. M.D. Garrido Yebra 1
  3. A. Hardisson de la Torre 2
  4. R.V. Arteaga Herrera 1
  5. R. Ríos Rull 1
  1. 1 Dirección Territorial de Salud de Santa Cruz de Tenerife.
  2. 2 Dirección Territorial de Salud de Santa Cruz de Tenerife y Departamento de Química Analítica de las Facultades de Química y Farmacia de la Universidad de La Laguna.
Revista:
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos

ISSN: 0300-5755

Año de publicación: 1986

Número: 170

Páginas: 49-55

Tipo: Artículo

Otras publicaciones en: Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos

Resumen

Thirteen analytical parameters are determined: refraction index, acidity index and grade of acidity, iodine index, saponification index, peroxide index, ester index, azocompounds and aromatic amines, Halphen essay, Kreis essay, Hauchecorne essay (modification of Synodinos-Koustas), BHA, humidity and volatile materials, indifferent types of vegetable, edible oils (olive, corn, colza, sunflower, beens and soja) with the object to evaluate its sanitary state, to verify it they are apt for human consumption and to detect the probability of fraud.