Efecto de la raza y el peso de sacrificio en la calidad de la carne en razas de ovino de pelo y ovino de lana de las islas Canarias

  1. A. Camacho 1
  2. J. Capote 2
  3. A. Torres
  4. J. Mata 1
  5. A. Arguello 3
  6. L.A. Bermejo 1
  1. 1 Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agraria. Carretera Geneto s/n. Universidad de La Laguna
  2. 2 Instituto Canario de Investigaciones Agrarias. Tenerife. España
  3. 3 Facultad de Veterinaria. Universidad de Las Palmas. Tenerife. España
Liburua:
XXXV Congreso de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia (SEOC)
  1. Luis Rodríguez Ruiz (coord.)
  2. Juan Antonio Olmedo Olmedo (coord.)
  3. Sara Olmedo de la Cruz (coord.)
  4. Luis Fernando de la Fuente Crespo (coord.)
  5. Ana Belén Martín Diana (coord.)
  6. María Cristina León Cofreces (coord.)
  7. Elena Ordás Alesanco (coord.)
  8. Mariano Herrera García (dir. congr.)

Argitaletxea: Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León ; Junta de Castilla y León

ISBN: 978-84-938243-0-3

Argitalpen urtea: 2010

Orrialdeak: 435-439

Biltzarra: Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia (SEOC). Jornadas (35. 2010. Valladolid)

Mota: Biltzar ekarpena

Laburpena

120 lambs of two local breeds were studied: The Canarian Breed and The Canarian Hair Breed. Threeslaughter weights were considered (10, 16 and 25 kg). The monounsaturated fatty acids (MUFA) contentincreases with growth. The protein and moisture content difference the breeds. Is in lambs of 10kg where more than the breeds are differences