Efecto de la raza y el peso de sacrificio en la calidad de la carne en razas de ovino de pelo y ovino de lana de las islas Canarias
- A. Camacho 1
- J. Capote 2
- A. Torres
- J. Mata 1
- A. Arguello 3
- L.A. Bermejo 1
- 1 Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agraria. Carretera Geneto s/n. Universidad de La Laguna
- 2 Instituto Canario de Investigaciones Agrarias. Tenerife. España
- 3 Facultad de Veterinaria. Universidad de Las Palmas. Tenerife. España
- Luis Rodríguez Ruiz (coord.)
- Juan Antonio Olmedo Olmedo (coord.)
- Sara Olmedo de la Cruz (coord.)
- Luis Fernando de la Fuente Crespo (coord.)
- Ana Belén Martín Diana (coord.)
- María Cristina León Cofreces (coord.)
- Elena Ordás Alesanco (coord.)
- Mariano Herrera García (dir. congr.)
Editorial: Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León ; Junta de Castilla y León
ISBN: 978-84-938243-0-3
Año de publicación: 2010
Páginas: 435-439
Congreso: Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia (SEOC). Jornadas (35. 2010. Valladolid)
Tipo: Aportación congreso
Resumen
120 lambs of two local breeds were studied: The Canarian Breed and The Canarian Hair Breed. Threeslaughter weights were considered (10, 16 and 25 kg). The monounsaturated fatty acids (MUFA) contentincreases with growth. The protein and moisture content difference the breeds. Is in lambs of 10kg where more than the breeds are differences