
Domingo José
Ríos Mesa
Part Time Assistant Professor
Publications (57)
2023
-
Diversity, Genetic Structure and Relationship with Chilling Requirements of Local Varieties of Apple (Malus spp.) in the Centre for the Conservation of Agricultural Biodiversity of Tenerife (Canary Islands, Spain)
Agronomy, Vol. 13, Núm. 10
-
Physical Properties of the Canary Islands’ Volcanic Pyroclastic Materials as Horticultural Substrates
Horticulturae, Vol. 9, Núm. 4
-
Physico-chemical and Nutritional Characterization of Phaseolus vulgaris L. Germplasm
Legume Research, Vol. 46, Núm. 3, pp. 273-280
-
Study of environmental factors on the fat profile of Hass avocados
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 123
2022
2021
-
Development of a quarantine postharvest treatment against guatemalan potato moth (Tecia solanivora povolny)
Agriculture (Switzerland), Vol. 11, Núm. 8
2020
-
Estudio comparativo de la acumulación y la composición del aceite de oliva entre Canarias y Andalucía
Vida rural, Núm. 477, pp. 52-56
-
The chemical composition of barley grain (Hordeum vulgare L.) landraces from the Canary Islands
Journal of Food Science, Vol. 85, Núm. 6, pp. 1725-1734
2019
-
Estudio comparativo de feronomas de agregación del picudo de la platanera (Cosmopolites sordidus)
Agrícola vergel: Fruticultura, horticultura, floricultura, Núm. 422, pp. 237-241
2018
-
Characterization of Red Wines from Macaronesia
Grapes and wines: advances in production, processing, analysis and valorization (InTech), pp. 253-274
-
Genetic diversity and core collection of Malus × domestica in northwestern Spain, Portugal and the Canary Islands by SSRs
Scientia Horticulturae, Vol. 240, pp. 49-56
2017
-
Characterization of a Spanish Brassica oleracea collection by using molecular and biochemical markers
Scientia Horticulturae, Vol. 219, pp. 344-350
-
Ex-situ conservation of maize germplasm from different latitudes
Euphytica, Vol. 213, Núm. 6
2016
-
Application of multidimensional scaling technique to differentiate sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) cultivars according to their chemical composition
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 46, pp. 43-49
-
Cálculo de soluciones nutritivas: en suelo y sin suelo
Servicio de Agricultura y Desarrollo Rural
-
Patata
Las variedades locales en la mejora genética de las plantas (Servicio Central de Publicaciones = Argitalpen Zerbitzu Nagusia), pp. 359-379
2015
-
New Sources of Resistance to Potato Pathogens in old Varieties of the Canary Islands
Potato Research, Vol. 58, Núm. 2, pp. 135-146
2014
-
Variedades tradicionales de tomates de Canarias
VII Congreso Ibérico de Agroingeniería y Ciencias Hortícolas: innovar y producir para el futuro. Libro de actas
2012
-
La producción agroalimentaria en Canarias. Estado actual y tendencias para su valorización
La actividad agroalimentaria en Canarias: un enfoque de cadena de suministro (Fundación FYDE-CajaCanarias), pp. 23-46
-
Preliminary study of the seedling avocado (Persea Americana Mill.) population of Tenerife
Acta Horticulturae