ALIMENTOS
Grupo integrado de ciencia y tecnología de los alimentos
Publicaciones (253) Publicaciones en las que ha participado algún/a investigador/a
2024
-
A Scoping Review of the Prevalence of Eating Disorders in Spain
Nutrients, Vol. 16, Núm. 10
-
Eco-friendly approach developed for the microextraction of xenobiotic contaminants from tropical beverages using a camphor-based natural hydrophobic deep eutectic solvent
Talanta, Vol. 266
-
Efecto del almacenamiento refrigerado sobre la calidad postcosecha ynutricional de 3 variedades de higo pico (blanco, colorado y fresa)
Desafíos de maduración y postcosecha de frutos y hortalizas: Actas del XIV Congreso Nacional y XII Ibérico de maduración y postcosecha (Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN-CSIC)), pp. 148-154
-
Morphological Characterization of Opuntia Accessions from Tenerife (Canary Islands, Spain) Using UPOV Descriptors
Horticulturae, Vol. 10, Núm. 7
-
Physicochemical and Nutritional Characterization of Green Banana Flour from Discarded Cavendish Bananas
Sustainability (Switzerland), Vol. 16, Núm. 15
-
Pitahaya: cultivo, composición nutricional y compuestos saludables de tres variedades producidas en Canarias
Desafíos de maduración y postcosecha de frutos y hortalizas: Actas del XIV Congreso Nacional y XII Ibérico de maduración y postcosecha (Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN-CSIC)), pp. 29-37
-
Storage Conditions of Refrigerated Prickly Pears in Small Processing Industries
Agriculture (Switzerland), Vol. 14, Núm. 4
-
The Quality Evaluation of Avocado Fruits (Persea americana Mill.) of Hass Produced in Different Localities on the Island of Tenerife, Spain
Foods, Vol. 13, Núm. 7
2023
-
Contenidos audiovisuales para la mejora en el aprendizaje virtual
II Jornada «Aprendizaje Eficaz con TIC en la UCM» (Ediciones Complutense), pp. 203-216
-
Physico-chemical and Nutritional Characterization of Phaseolus vulgaris L. Germplasm
Legume Research, Vol. 46, Núm. 3, pp. 273-280
-
Preliminary assessment of the degree of food addiction through the Spanish Yale Food Addiction Scale for Children (S-YFAS-C) in a pilot pediatric population
Journal of Eating Disorders, Vol. 11, Núm. 1
-
Study of environmental factors on the fat profile of Hass avocados
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 123
2022
-
Effects of Peeling, Film Packaging, and Cold Storage on the Quality of Minimally Processed Prickly Pears (Opuntia ficus-indica L. Mill.)
Agriculture (Switzerland), Vol. 12, Núm. 2
-
INSTrumento de Apoyo infoGRAFico (InstaGRAF) para el estudio de asignaturas de los grados de Farmacia y Nutrición Humana y Dietética
Jornada «Aprendizaje Eficaz con TIC en la UCM» (Universidad Complutense de Madrid), pp. 401-412
-
Nutrición, asma, y otras enfermedades respiratorias
Nutrición clínica y salud nutricional (Editorial Médica Panamericana), pp. 379-388
-
TIC, papel y pegamento
Jornada «Aprendizaje Eficaz con TIC en la UCM» (Universidad Complutense de Madrid), pp. 323-333
2021
-
Cross-cultural validation of the Yale Food Addiction Scale for Children (YFAS-c) into the Spanish language to assess food addiction in the pediatric population
Revista de Psiquiatria y Salud Mental
-
Quantification of phenolics and usability as authenticity markers: The case study of red wines from the Canary Islands
Vitis Products: Composition, Health Benefits and Economic Valorization (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 55-80
2020
-
Comparison of pesticide residue levels in red wines from Canary Islands, Iberian Peninsula, and Cape Verde
Foods, Vol. 9, Núm. 11
-
Papel del huevo en la mejora de la situación nutricional de vitamina D en población española
Revista de nutrición práctica, Año 24, pp. 33-34