Elena María
Rodríguez Rodríguez
Professeur Associé
Publications (130) Publications de Elena María Rodríguez Rodríguez
2024
-
Morphological Characterization of Opuntia Accessions from Tenerife (Canary Islands, Spain) Using UPOV Descriptors
Horticulturae, Vol. 10, Núm. 7
-
Physicochemical and Nutritional Characterization of Green Banana Flour from Discarded Cavendish Bananas
Sustainability (Switzerland), Vol. 16, Núm. 15
-
Storage Conditions of Refrigerated Prickly Pears in Small Processing Industries
Agriculture (Switzerland), Vol. 14, Núm. 4
-
The Quality Evaluation of Avocado Fruits (Persea americana Mill.) of Hass Produced in Different Localities on the Island of Tenerife, Spain
Foods, Vol. 13, Núm. 7
2023
-
Contenidos audiovisuales para la mejora en el aprendizaje virtual
II Jornada «Aprendizaje Eficaz con TIC en la UCM» (Ediciones Complutense), pp. 203-216
-
Physico-chemical and Nutritional Characterization of Phaseolus vulgaris L. Germplasm
Legume Research, Vol. 46, Núm. 3, pp. 273-280
-
Study of environmental factors on the fat profile of Hass avocados
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 123
2022
-
Effects of Peeling, Film Packaging, and Cold Storage on the Quality of Minimally Processed Prickly Pears (Opuntia ficus-indica L. Mill.)
Agriculture (Switzerland), Vol. 12, Núm. 2
-
INSTrumento de Apoyo infoGRAFico (InstaGRAF) para el estudio de asignaturas de los grados de Farmacia y Nutrición Humana y Dietética
Jornada «Aprendizaje Eficaz con TIC en la UCM» (Universidad Complutense de Madrid), pp. 401-412
-
TIC, papel y pegamento
Jornada «Aprendizaje Eficaz con TIC en la UCM» (Universidad Complutense de Madrid), pp. 323-333
2020
-
Papel del huevo en la mejora de la situación nutricional de vitamina D en población española
Revista de nutrición práctica, Año 24, pp. 33-34
-
Quality evaluation of minimally fresh-cut processed pineapples
LWT, Vol. 129
-
The chemical composition of barley grain (Hordeum vulgare L.) landraces from the Canary Islands
Journal of Food Science, Vol. 85, Núm. 6, pp. 1725-1734
2019
-
Detección de pacientes en riesgo de caídas desde atención primaria: valoración y plan de cuidados
El proceso enfermero y sus realidades: XII Jornadas de Trabajo AENTDE. Zamora, 18-19 octubre 2019
2017
-
Physicochemical characteristics and pollen spectrum of monofloral honeys from Tenerife, Spain
Food Chemistry, Vol. 228, pp. 441-446
-
Use of the Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) Assay to Predict the Capacity of Mango (Mangifera indica L.) By-Products to Inhibit Meat Protein Oxidation
Food Analytical Methods, Vol. 10, Núm. 2, pp. 330-338
2016
-
Amino acid content in seaweeds from the Magellan Straits (Chile)
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 53, pp. 77-84
-
Application of multidimensional scaling technique to differentiate sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) cultivars according to their chemical composition
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 46, pp. 43-49
-
The compositional HJ-biplot—A new approach to identifying the links among bioactive compounds of tomatoes
International Journal of Molecular Sciences, Vol. 17, Núm. 11
2015
-
Caracterización morfológica y composición química de chayotas (Sechium edule) cultivadas en las Islas Canarias (España)
Archivos Latinoamericanos de Nutricion, Vol. 65, Núm. 4, pp. 243-253